Tekenbureau BijlsmaMakelaardij Bijlsma

Tekenbureau Bijlsma

Welkom op de website van Tekenbureau BF Bijlsma                      

Tekenbureau BF Bijlsma is het tekenbureau voor Gorredijk en wijde omgeving. De jarenlange ervaring geeft u de zekerheid uw verbouwing of nieuwbouw tot een succes te maken.

 Wat doen wij:

Tekenbureau BF Bijlsma houdt zich vooral bezig met het verzorgen van tekenwerk voor:

-          nieuwbouw ( complete nieuwbouw van woningen, garages en bedrijfshallen etc. )

-          verbouwingen ( aanbouw, tuinkamer, serre, dakkapel etc )

Samen met u bespreken wij uw plannen en/of uw wensen om dit zo goed mogelijk te verwerken op de tekening. Als het ontwerp naar wens is, zullen wij de vergunningsaanvraag bij de gemeente voor u verzorgen. Ook uw eigen ontwerp kunt u laten uitwerken door Tekenbureau BF Bijlsma, tot een vergunnings geschikt plan met bijbehorende berekeningen.

Werkwijze:

Na de kennismaking en het bespreken van de plannen en uw wensen van het bouwproject, zullen wij globaal de kosten opgeven en een globale tijdsplanning geven.

-          het maken van een schetsplan. Deze tekening kunt u aanpassen om uw droomwens waar te maken en dient als toetsing bij de gemeente ( bestemmingsplan en welstand )

-          na akkoord van u en de gemeente wordt het schetsplan uitgewerkt tot een definitief ontwerp met bijbehorende constructieve berekeningen en tekeningen, toetsing bouwbesluit ( ventilatie, warmte-weerstand en daglichtberekening ) en tenslotte de bouwaanvraag bij de gemeente.

-          Eventueel gezamenlijk met u het zoeken naar een bekwame aannemer

Waarom Tekenbureau BF Bijlsma:

Voor u is de vraag ‘waarom’ vaak gemakkelijk te beantwoorden. Een nieuwe garage is de oplossing voor een overvolle bijkeuken, een serre geeft u veel ruimte en licht in de woning en verbouwen is meestal goedkoper dan verhuizen. Zo zijn er tal van redenen te bedenken waarom u kiest voor nieuwbouw of verbouwing. Maar waarom heeft u daar een tekenbureau voor nodig?

De belangrijkste reden om een tekenbureau in te schakelen is omdat u een tekening nodig heeft om een bouwvergunning aan te vragen. En een aannemer heeft een bouwtekening nodig om te weten wat hij moet bouwen.

Tekenbureau BF Bijlsma tekent voor u UW droomwens tenzij u de vrije hand geeft. Tevens verzorgt Tekenbureau BF Bijlsma de constructieve berekeningen en toetsing aan het bouwbesluit 2012.

Na 1 oktober 2010 wordt het vergunningsvrij bouwen versoepeld. Dit houdt in dat er minder vaak een bouwvergunning hoeft te worden aangevraagd. Naderhand wordt er getoetst aan het bestemmingsplan en aan het bouwbesluit door de gemeente. U als opdrachtgever bent dus zelf verantwoordelijk voor het ontwerp en de verdere uitwerking en constructie. Een zeer goede reden om Tekenbureua BF Bijlsma in te schakelen, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.