Taxateur voor de makelaardij in Gorredijk en omstreken

Wilt u een hypotheek aanvragen of verlengen? Of overweegt u uw woning te verkopen, maar wilt u eerst weten hoeveel deze precies waard is? BF Bijlsma is uw onafhankelijke taxateur uit Gorredijk. Wij zijn gespecialiseerd in het verzorgen van de woningtaxatie voor (her)financiering en dergelijke. Hier leest u meer over ons werk als taxateur en leggen we uit wanneer u een taxatie nodig heeft. Meer weten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Wanneer is een taxatie nodig?

Als u een hypotheek aanvraagt om een woning te kopen, wil de hypotheekverstrekker kunnen bepalen of de hoogte van de hypotheek genoeg is om de waarde van het huis te dekken. Het huis wordt namelijk gebruikt als onderpand bij het afsluiten van een hypotheek. Taxatie is daarom verplicht bij elke hypotheekaanvraag, tenzij u een nieuwbouwwoning direct na oplevering koopt. Koopt u een nieuwbouwwoning later, nadat de prijzen zijn gedaald, dan kan de hypotheekverstrekker wel een taxatierapport vereisen. Ook als u in eigen beheer een nieuwe woning laat bouwen is een taxatie verplicht.

 

Daarnaast kan een taxatie ook in andere gevallen nuttig zijn. Als u overweegt uw woning te verkopen, bijvoorbeeld, maar u eerst zeker wil weten of uw huis in waarde gestegen is. Of als u uw huis te koop wil zetten en de vraagprijs wilt baseren op de huidige waarde van uw woning. BF Bijlsma biedt taxaties in regio Gorredijk aan voor een scherpe prijs, zodat wij u altijd de gemoedsrust kunnen bieden dat u precies weet hoeveel uw woning waard is.

Het werk van een taxateur

Onze taxateur schat de waarde van een woning aan de hand van een erkend validatiesysteem. De waarde wordt onder meer bepaald door het oppervlak, de indeling, de energiezuinigheid en het onderhoud van het pand. Ook de ligging, de nabijheid van diverse voorzieningen, of het huis een tuin heeft, of er sprake is van erfpacht en de waarde van omliggende panden zijn hierbij van belang. De taxateur van BF Bijlsma houdt daarom ontwikkelingen op de woningmarkt in de regio goed in de gaten en houdt goed contact met alle betreffende instanties. 

 

Aan de hand van alle informatie stelt de taxateur een taxatierapport op. Hierin staan de geschatte waarde van het pand, de onderhoudsstatus, de energiezuinigheid en alle relevante kadastrale gegevens aangegeven. U heeft dit taxatierapport nodig om een hypotheek aan te vragen; de hypotheekverstrekker gebruikt dit namelijk om te beoordelen of de hypotheek de waarde van de woning als onderpand dekt. Ook kunt u het resultaat van de taxatie zelf gebruiken om aan- of verkoopbeslissingen te nemen ten aanzien van het betreffende pand.