Tekenbureau voor nieuwbouw en verbouwingen in regio Gorredijk

BF Bijlsma is een tekenbureau voor Gorredijk en omgeving met jarenlange ervaring. Wij bieden bouwkundig tekenwerk voor verbouwingen en complete nieuwbouwprojecten en helpen u bij het opstellen van een goed plan om uw bouwvergunning aan te vragen. Desgewenst helpen wij u zelfs een goede aannemer te vinden. Hierdoor kunnen wij u de zekerheid bieden dat uw verbouwing of nieuwbouwproject een groot succes wordt. Heeft u vragen of wilt u ons tekenbureau direct inschakelen? Neem dan vooral contact met ons op.

Waarom kiest u tekenbureau BF Bijlsma?

Voor u is de vraag ‘waarom’ vaak gemakkelijk te beantwoorden. Een nieuwe garage is de oplossing voor een overvolle bijkeuken, een serre geeft u veel ruimte en licht in de woning en verbouwen is meestal goedkoper dan verhuizen. Zo zijn er tal van redenen te bedenken waarom u kiest voor nieuwbouw of een verbouwing. Maar waarom heeft u daar een tekenbureau voor nodig? De belangrijkste reden om een tekenbureau in te schakelen is dat u een tekening nodig heeft om een bouwvergunning aan te vragen. En een aannemer heeft een bouwtekening nodig om te weten wat hij moet bouwen.

 

Tekenbureau BF Bijlsma tekent voor u precies het bouwproject dat u voor ogen heeft. Bovendien verzorgen wij de benodigde constructieve berekeningen en toetsing aan het bouwbesluit 2012. Voor sommige projecten hoeft u geen bouwvergunning aan te vragen. Naderhand toetst de gemeente dan of uw verbouwing of nieuwbouw aan het bestemmingsplan en het bouwbesluit voldoet. U als opdrachtgever bent dus zelf verantwoordelijk voor het ontwerp en de verdere uitwerking en constructie. Een zeer goede reden om BF Bijlsma in te schakelen, zodat u achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Wat doet ons tekenbureau en hoe gaan we te werk?

Tekenbureau BF Bijlsma uit Gorredijk houdt zich vooral bezig met het verzorgen van tekenwerk voor:

  • Nieuwbouw (complete nieuwbouw van woningen, garages, bedrijfshallen etc.)

  • Verbouwingen (aanbouw, tuinkamer, serre, dakkapel etc.)

Samen met u bespreken wij uw plannen en wensen om deze zo goed mogelijk te kunnen verwerken op de tekening. Als het ontwerp voor uw bouwproject naar wens is, zullen wij ook de vergunningsaanvraag bij de gemeente voor u verzorgen. Ook uw eigen ontwerp kunt u door BF Bijlsma laten uitwerken tot een vergunningsgeschikt plan met bijbehorende berekeningen.

Na een kennismakingsgesprek waarin we uw plannen en wensen voor het bouwproject hebben besproken, zullen wij globaal de kosten opgeven en u een globale tijdsplanning geven. Vervolgens verlopen onze werkzaamheden in drie stappen:

  • Eerst maken wij een schetsplan van uw bouwproject. Deze tekening kunt u aanpassen om uw droomwensen waar te maken en dient als toetsing bij de gemeente wat betreft het bestemmingsplan en de welstand.

  • Na akkoord van u en de gemeente werken wij het schetsplan uit tot een definitief ontwerp met bijbehorende constructieve berekeningen en tekeningen, leveren wij de toetsing bouwbesluit (ventilatie, warmteweerstand en daglichtberekening) en verzorgen wij tenslotte de bouwaanvraag bij de gemeente.

  • Eventueel zoeken wij gezamenlijk met u naar een bekwame aannemer om uw verbouwing of nieuwbouwproject waar te maken.